У Харкові прощаються з Міськом Барбарою

a429178e916dfef3

Попрощатися зі співзасновником гурту “Мертвий півень” Міськом Барбарою до Свято-Дмитрівського храму у Харкові приїхали кілька десятків людей — журналісти, музиканти, артисти.

Як повідомляє кореспондент Суспільного, на прощанні з Барбарою — його друзі та колеги, серед яких письменник Сергій Жадан, журналіст Богдан Логвиненко, радник голови правління Суспільного Зураб Аласанія, народний депутат Микола Княжицький, ведучий і музикант Роман Чайка, який грав у “Мертвому півні”.

9f50a2969816d34f

Чайка дізнався про смерть Міська після свого ефіру і спочатку не повірив: “Думав, це якийсь дурнуватий жарт”.

“Місько був Міськом завжди, — говорить Чайка. — Він був однаковим за сценою і на сцені”.

За словами Романа, учасники гурту думали про нові проєкти.

“Ми навіть якось думали, а давайте, може, подумаємо, як це мало би бути — не одноразове повернення на один концерт, але щось трохи більше. Багато чого недосказаного, це було все в ідеях, фразах, як казав Місько, на питання, ви ще будете разом з “Мертвим півнем” виступати, він казав: ніколи не кажи “ніколи”. Людина може все, що хочете, запланувати. Бог поміняє”, — сказав Чайка.

Зі слів лікарів, які відомі Чайці, смерть Міська настала через інфаркт. Не всі, хто хотів попрощатися з Барбарою, змогли приїхати до Харкова, сказав ведучий. Частина близьких Міську людей проживає закордоном.

1 жовтня Микола Княжицький бачився з Міськом у Харкові. Вони ходили пам’ятними місцями.

“Він так любив це місце і так багато про це розповідав, що відчувалося, що ця українська тяглість по суті живе в ньому. Він продовжує те, що почали і не змогли завершити інші. Ми пішли до квартири Шевельова, він говорить: “Давайте зайдемо”. А там було зачинено. “Ні, ви мусите ще раз приїхати, і ми обов’язково повинні туди зайти”. Він жив планами, майбутнім, говорив про свої концерти, про свій альбом, який прекрасний Харків, як львів’яни його не розуміють”, — сказав Княжицький.

“І я дуже хочу, щоб ми в пам’ять про Міська продовжили цю тяглість”, — додав він.

Міська Барбару, раптово померлого 11 жовтня, поховають у Харкові на кладовищі №2

Джерело: suspilne.media

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа