У Франковому університеті представники 11 країн світу вивчатимуть українську мову і культуру

ukr

17 липня 2018 року о 9.30 у Дзеркальній залі Львівського національного університету імені Івана Франка (вул. Університетська, 1) відбудеться урочисте відкриття Міжнародної літньої школи з української мови і країнознавства.

Мета школи – популяризація знань про Україну, українську мову та культуру у світі.

Учасники. До участі зголосилося 30 представників з 11 країн світу: Республіки Корея, Німеччини, Австрії, Хорватії, США, Канади, Франції, Швеції, Туреччини, Росії, Грузії.

Вивчають українську мову і поглиблюють знання підприємці, журналісти, студенти, науковці, службовці та працівники міжнародних організацій із країн Європи, Азії та Північної Америки. Українська мова для них – це професійний інтерес та інвестиція в майбутнє, адже кожен по-своєму планує надалі контактувати з нашою країною.

Навчання. Мовний курс триває три тижні (56 год.). Сприяє формуванню комунікативної, соціокультурної та прагматичної компетентностей слухачів. Поділ на групи А1, А2, В1, В2, С1, С2 здійснюється відповідно до Загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти. Проектна робота відображає поглиблення знань іноземних слухачів, які вони здобули впродовж навчання. Майстер-класи з народних танців і писанкарства поглиблюють знайомство з українською культурою.

Лекторій. Культурознавчий цикл лекцій відкриває презентація про Івана Франка, патрона Університету. Відомі науковці, журналісти, аналітики, громадські діячі, мистецтвознавці й непересічні творчі особистості розкриватимуть актуальні питання сьогодення: сучасну політичну ситуацію в Україні, образ України в закордонних мас-медіа, зв’язок мови і політики, ґендерну трансформацію в суспільстві, розвиток сучасної української літератури, етномотиви в українській моді.

Дозвілля. Країнознавчі подорожі в Жовкву і Крехів, Кам’янець-Подільський, Хотин, мандрівка Дністровським каньйоном. Учасники школи відвідають найдавнішу бібліотеку України, Музей народної архітектури та побуту імені Климента Шептицького, відкриватимуть для себе Львів давній і сучасний.

Партнери. Університет іноземних мов м. Ханкук (Південна Корея), Берлінський університет ім. В. фон Гумбольдта, (Німеччина), Загребський університет (Хорватія).

Організатор. Львівський національний університет імені Івана Франка, ГО «Центр україністики». Директор Центру україністики – Ярослав Гарасим. Координатор Міжнародної літньої школи – Леся Антонів

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа