Царьок сепаратистів дістав відкоша від майданівців

Кандидат у президенти України, народний депутат Олег Царьов позиціонує себе представником нібито ображених нинішньою владою антимайданівців південно-східних регіонів країни. Там під керівництвом засланих представників російських спецслужб сепаратисти постійно влаштовують свої шабаші, захоплюють адміністративні приміщення і закликають Владіміра Путіна ввести війська і «врятувати їх від бандерівців». Та якщо розкольники України сприймають Царьова за «свого», то активісти Євромайдану обзивають Царьком сепаратистів і дають йому рішучу відсіч.

У ніч на 15 квітня активісти Автомайдану та ветерани-афганці заблокували його в приміщенні телеканалу ICTV у Києві, де він у прямому етері закликав не називати заколотників сепаратистами чи п’ятою колоною, а зрозуміти їх і виконати їхні вимоги щодо проведення місцевих референдумів, спрямованих на розкол країни. Тим часом на вимогу активістів міліція виявила в автомобілі Царьова вогнепальну і холодну зброю та набої до автомата Калашникова. А коли він нарешті вийшов на вулицю, люди освистали його, закидали яйцями, нагородили стусанами і пропустили через коридор ганьби.

Від розправи нардепа врятували працівники державної охорони, які доставили його у приміщення Генеральної прокуратури України. Невдовзі прес-служба Царьова повідомила, що кандидат у президенти «по-звірячому  побитий агресивним озброєним натовпом і перебуває у важкому стані». А тим часом сам він позував оголеним по пояс своєму відеооператору для чергового рекламного ролика, заявивши, що ні за яких обставин не зніме свою кандидатуру з президентських виборів. У мережі це відео було викладене під заголовком «Звірі з «Правого сектора» вбивають Олега Царьова».

Не менш «теплу зустріч» улаштували Царьову і миколаївські майданівці, коли він вирішив відвідати у лікарні сепаратистів, які там загоюють поранення, отримані під час ліквідації їхнього наметового містечка. Візит зірвали активісти «Правого сектора». Почувши під час діалогу з претендентом на президентську посаду його антиукраїнські заяви й образливі слова на адресу миколаївців, вони не лише закидали його яйцями, а й провели з ним «фізично раз’яснювальну роботу». Один із лідерів ополчення Олександр Янцен поставив йому красивий фінгал під оком. Під вигуки «Ганьба», «Валіза – вокзал – Росія» Царьов покинув Миколаїв.

Потім він мав намір узяти реванш в Одесі, де добре забарикадований антимайдан ще й досі зберігається на Куликовому полі в центрі міста. Але туди дістатися Царьов не зміг, бо всю його свиту заблокували в готелі «Променада» бійці «Правого сектора». Невдовзі туди прибуло кількасот сепаратистів з одеського антимайдану і затіяли жорстоку сутичку зі своїми супротивниками. Визволили з оточення і вивезли з готелю Царьова та його охоронців бійці спецпідрозділу СБУ «Альфа».

Так були перервані «гастролі» одіозного кандидата в президенти України на півдні країни. Після цього він побоявся з’явитися у Запоріжжі чи Дніпропетровську, де місцеві майданівці теж готові були провчити стусанами провокатора-антиукраїнця. Більш-менш безпечно почувався Царьов лише у Луганську та Донецьку. «Я вас підтримую, я вас не зраджу», – заявив він, б’ючи себе кулаками в груди, на мітингу донецьких сепаратистів біля захопленого ними приміщення ОДА. Пізніше на прес-конференції він додав, що підтримує самопроголошену Донецьку Народну Республіку і готовий стати лідером «Південно-східного руху».

У своїх численних заявах та виступах у Верховній Раді Царьов нібито заради «збереження миру» закликав не чіпати сепаратистів, дослухатися до їхніх вимог провести федералізацію країни, запровадити двомовність і перенести президентські вибори на осінь. Однак патріотична громадськість розцінили такі заклики як пособництво російським агресорам, які тільки й чекають приводу для вторгнення на територію України. А лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок зажадав зняти з реєстрації кандидата в президенти Олега Царьова і притягнути до кримінальної відповідальності цього сіяча смути на півдні та сході. За те, що Царьов під час своїх «гастролей» підігріває сепаратистські настрої і розвалює країну, лідер УДАРу Віталій Кличко закликав парламент позбавити його депутатської недоторканості.

Необхідність дати рішучу відсіч сепаратистам, які за підтримки численних вояжерів із Москви і навіть «зелених чоловічків» з окупованого Росією Криму вже підняли голову на Донеччині й Луганщині, назріла давно. Та лише 15 квітня за вказівкою спікера Верховної  Ради України, в.о. президента України Олександра Турчинова на півночі Донецької області розпочалася антитерористична операція. Водночас були приведені у повну бойову готовність Збройні сили України, у прилеглих областях правоохоронці затримують озброєні групи, які мали намір повторити там «донецький»  сценарій. Посилено і режим охорони державного кордону та повітряного простору країни.

Реалізація всіх заходів із подолання терористичної загрози й збереження територіальної  цілісності України завдасть удару і по агресивних намірах кремлівського диктатора Путіна і по його прибічниках на кшталт Олега Царьова, що вирядився в тогу Царька сепаратистів.

                                                Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа