The Wall Street Journal: США вже у п’ятницю можуть оголосити про передачу Україні далекобійних ракет

GLSDB

Новий пакет військової допомоги Україні від США, який вперше міститиме далекобійні снаряди, може бути оголошений вже в п’ятницю.

Про це йдеться в матеріалі The Wall Street Journal.

Йдеться про малогабаритні високоточні боєприпаси Ground Launched Small Diameter Bomb (GLSDB), дальність дії яких становить 150 кілометрів – більше, ніж у будь-якої іншої зброї, яку США передавали Україні.

GLSDB може запускатися з ракетних установок на кшталт HIMARS, які в України вже є. Бомба оснащена крилами, що дозволяють їй планерувати на шляху до цілі, та ракетним двигуном для збільшення дальності польоту.

За даними WSJ, ракети поставлятимуть через Ініціативу сприяння безпеці України (USAI), яка фінансує купівлю чи виробництво нової зброї та систем. Зазвичай техніка, що фінансується USAI, доставляється в Україну довше, ніж передана із запасів США.

Про те, що до нового пакету військової допомоги Україні від США вперше увійдуть далекобійні ракети, раніше повідомляло Reuters.

Очікується, що новий пакет військової допомоги включатиме ще допоміжне обладнання для систем протиповітряної оборони Patriot, а також високоточні боєприпаси та протитанкову зброю Javelin.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа