«Свобода має кольори» – зустріч із патріотом України та волонтером Іриною Довгань

govgan-01

До дня Державного прапора України

21 серпня 2018 р. об 11.00 у головній експозиції Національного музею історії України у Другій світовій війні (вул. Лаврська, 27) у рамках музейного проекту «Слово свідка» відбудеться зустріч із патріотом України та волонтером Іриною Довгань.

Усе життя Ірини пов’язане з Донеччиною, де вона народилася, навчалася, створила сім’ю та побудувала успішну кар’єру. Здавалося, що нічого не зможе зруйнувати щастя жінки.

З перших днів російської агресії на Донбасі Ірина почала активно допомагати українській армії. Вона їздила на передову, співпрацювала з волонтерами, доставляла військовикам медикаменти, речі та продукти. Фотосвідчення такої активної проукраїнської діяльності потрапили до ворога. А далі був полон, де відважна українка пережила нечувану жорстокість, допити, тортури та знущання.

Під час заходу колишня бранка розповість, як їй удалося врятуватися від неминучої смерті, де вона взяла сили пережити ці події і не зламатися, як здолала пережиті страх і біль і чим живе та займається тепер.

У березні 2016 р. Ірина Довгань отримала звання Народний Герой України.

Зустріч відбудеться у просторі виставкового проекту «Український Схід. На лінії вогню», де представлені матеріали Ірини Довгань.

Адреса: вул. Лаврська, 27, м. Київ, Україна

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа