Світовий Конґрес Українців привітав створення нової автокефальної Православної Церкви України

SKU-logocol2-300x189

Світовий Конґрес Українців (СКУ) та 20-мільйонна українська діаспора, інтереси якої він представляє, вітають успішне проведення 15 грудня 2018 р. у Києві Об’єднавчого Собору та створення єдиної помісної автокефальної Православної Церкви України і обрання її Предстоятелем Блаженнішого Епіфанія, Митрополита Київського і всієї України.

epifanyМитрополит Київський і всієї України Епіфаній
Metropolitan of Kyiv and All Ukraine Epifaniy

“Ми вітаємо всіх православних українців з цим воістину історичним моментом. Тільки на основі єднання в Україні та в світі  українці стануть ще сильнішими у відстоюванні своєї віри, інтересів свого народу, своєї вільної незалежної демократичної держави,” –  заявив Президент СКУ Павло Ґрод.

Визначальну роль упродовж останніх десятиліть в боротьбі за незалежну Українську Православну Церкву відіграла незламна позиція Його Святості Патріарха Філарета, а впродовж останніх років – надійна підтримка держави, зокрема Президента України Петра Порошенка, що створила необхідні умови для розвитку церков в Україні.

Особлива подяка належить Константинопольській Церкві-Матері, адже завдяки непохитній позиції Вселенського Патріарха Варфоломія ми отримали цю історичну можливість сьогодні.

СКУ також відіграв свою важливу роль у послідовній діяльності з метою досягнення цієї мети – створення незалежної автокефальної Православної Церкви України.

У листопаді 2016  (http://www.ukrainianworldcongress.org/news.php/news/1541/group/38) та у січні 2018 р. (http://www.ukrainianworldcongress.org/news.php/news/1781/group/1), під час зустрічей зі Святійшим Вселенським Патріархом Варфоломієм І, Архієпископом Константинополя – Нового Риму, тодішній Президент СКУ Евген Чолій представив та передав Резолюції Річних загальних зборів СКУ, які закликали Вселенського Патріарха надати Томос про автокефалію Української Православної Церкви.

6 січня, на Фанарі відбудеться урочисте вручення Томосу Блаженнішому Епіфанію, Митрополиту Київському та всієї України, про створення нової Автокефальної Церкви, що завершить остаточні процедури щодо створення єдиної помісної автокефальної Православної Церкви України.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа