Світовий Конґрес Українців не обділив увагою українців Сінґапуру

14-15 серпня 2017 р. Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій разом з дружиною Анною здійснив свій перший візит до Сінґапуру, де представив його урядовим високопосадовцям важливі українські питання та обговорив з місцевою українською громадою шляхи подальшої співпраці з СКУ.
Під час зустрічей з урядовими високопосадовцями Президент СКУ подякував за тверду позицію Сінґапуру проти вторгнення Російської Федерації в Крим, за підтримку територіальної цілісності України, проведення спеціальних курсів для посадовців України щодо антикорупційних стратегій та сприяння іншим навчальним курсам через Програму співробітництва з Сінгапуром.
Евген Чолій також наголосив, що російська гібридна війна проти України включає масштабну дезінформаційну кампанію, яка намагається переконати світ, що Україна є невдалою країною, а також відзначив важливі реформи в різних сферах в Україні та конкретні заходи у боротьбі з корупцією і наголосив, що Україна є цікавою країною для інвестицій.
Президент СКУ закликав Сінґапур і далі продовжувати підтримку територіальної цілісності України та процеси її реформування. Він також спонукав, щоб під час свого головування в Асоціації держав Південно-Східної Азії в 2018 р. Сінґапур сприяв, щоб Україна отримала статус спостерігача в Парламентській асамблеї Асоціації держав Південно-Східної Азії. Евген Чолій акцентував на важливості активізації Парламентської групи дружби Україна-Сінґапур.
Senik
Евген Чолій також мав зустріч з Послом України в Сінґапурі Дмитром Сеніком.
Chaika
Президент СКУ зустрівся з засновниками та керівництвом Українського Клубу в Сінґапурі – Головою Михайлом Герасимовим, Першим заступником Голови Лілією Барчук, Заступником Голови Тетяною Боярською та Першим Президентом Віталієм Чайкою.
Singapore
Евген Чолій також мав зустріч з українською громадою, яку організував Український Клуб у Сінґапурі за сприяння Лілії Барчук. Під час цієї зустрічі він представив пріоритети СКУ та ознайомився з життям української громади в Сінґапурі, у тому числі переглянув відео про діяльність Українського Клубу в Сінґапурі.
“Ця подорож була дуже успішною та сприяла зміцненню зв’язків Світового Конґресу Українців з українцями в Сінґапурі,” – заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Список високопосадовців, з якими зустрівся Президент СКУ:
Де Круз Саймон Тензінґ, Посол Сінґапуру в Україні
Кіак Лім Ві, депутат Парламенту Сінґапуру, Голова регіональної парламентської групи Сінґапур-Європа
Лі Нінґ Сунґ, Заступник директора, Директорат Європи Міністерства закордонних справ Сінґапуру
Наїр Вікрам, депутат Парламенту Сінґапуру, Голова парламентського Комітету з питань оборони та закордонних справ
Порошенко Олексій, депутат Верховної Ради України та Керівник групи з міжпарламентських зв’язків із Сінґапуром
Сенік Дмитро, Посол України в Сінґапурі
Сіонґ Сем Тен Чін, Міністр, Офіс Прем’єр-міністра, Міністерство праці та Міністерство закордонних справ Сінґапуру
Ялова Олена, Консул, Посольство України в Сінґапурі

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа