Світовий Конґрес Українців набув статусу учасника міжнародної неурядової організації в Раді Європи

SKU-logocol2-300x189

Світовий Конґрес Українців (СКУ) набув статусу учасника міжнародної неурядової організації в Раді Європи з 28 серпня 2018 р.
Міжнародні неурядові організації зі статусом учасника формують Конференцію Міжнародних неурядових організацій. Ця Конференція представляє громадянське суспільство в Раді Європи та працює над просуванням представницької демократії. Крім проведення двох щорічних сесій, вона організовує заходи, пов’язані з пріоритетами Ради Європи.
Рада Європи надає статус учасника, визнаючи той факт, що незалежні неурядові організації є необхідним компонентом кожного демократичного суспільства, яке гарантує свободу вираження поглядів та об’єднання. Для Конференції Міжнародних неурядових організацій статус учасника відкриває шлях до ініціювання консультацій на теми спільного зацікавлення між міжнародними неурядовими організаціями та органами Ради Європи, а саме  Комітетом Міністрів і його допоміжними органами, Парламентською асамблеєю та Конгресом місцевих і регіональних влад Європи.
“Статус учасника міжнародної неурядової організації в Раді Європи, якого набув  Світовий Конґрес Українців, дозволить йому більш ефективно продовжувати просування і захист фундаментальних свобод і основних людських прав,” – заявив Президент СКУ Евген Чолій.
“Світовий Конґрес Українців буде робити все можливе для виконання обов’язків статусу учасника, позитивного сприяння діяльності Конференції Міжнародних неурядових організацій і Ради Європи  та для просування демократичних цінностей,” – заявила Директор Представництва СКУ зі зв’язків з міжнародними організаціями в Брюсселі Марина Ярошевич.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа