Світовий Конґрес Українців закликає міжнародну спільноту сприяти звільненню українського пілота Надії Савченко

Світовий Конґрес Українців (СКУ) закликає міжнародну спільноту сприяти звільненню пілота Військово‑повітряних сил України Надії Савченко, викрадену підтримуваними Росією терористами, яка залишається під вартою на території Російської Федерації, що є порушенням норм міжнародного права.Надію Савченко взяли в полон 18 червня 2014 р. підтримувані Росією терористи у Східній Україні, після того, як її літак було збито.

Місцезнаходження Надії Савченко було невідоме, поки Слідчий комітет Російської Федерації не підтвердив, що її затримали в слідчому ізоляторі у Воронежі, Росія. Неймовірно, але цей комітет заявив, що офіцера Надію Савченко було затримано після приїзду до Росії без документів, під виглядом біженки.

25 липня 2014 р. Апеляційний Воронезький суд відмовив їй у звільненні і ухвалив рішення затримати її під вартою в Росії.

Управління Верховного комісара Організації Об’єднаних Націй з прав людини у своєму останньому звіті про Україну, оприлюдненому 28 липня 2014 р., відзначило тривожну кількість викрадень та затримань у Східній Україні. Від середини квітня 2014 р. підтримувані Росією терористи  викрали у цьому регіоні 717 осіб.

“Світовий Конґрес Українців закликає міжнародну спільноту сприяти звільненню українського пілота Надії Савченко та усіх жертв, викрадених підтримуваних Росією терористами”, – заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа