Світовий Конґрес Українців закликає міжнародну спільноту продемонструвати підтримку Надії Савченко 1 березня 2015 р.

Світовий Конґрес Українців (СКУ) закликає міжнародну спільноту публічно продемонструвати 1 березня 2015 р. підтримку незаконно ув’язненій владними структурами Російської Федерації Надії Савченко – депутату Верховної Ради України та делегату до Парламентської асамблеї Ради Європи.

25 лютого 2015 р. російський суд залишив у силі рішення продовжити утримання під вартою Надії Савченко до 13 травня 2015 р.

Колишній пілот Військово-повітряних сил України вже 77 днів голодує на знак протесту проти її незаконного затримання владними структурами Росії та її здоров’я продовжує погіршуватися.

У листі від 24 лютого 2015 р. Надія Савченко, яка голодує від 13 грудня 2014 р., ще раз підтвердила рішення продовжити свій протест проти злочинного режиму Президента Владіміра Путіна та закликала до міжнародної підтримки в день запланованої глобальної акції, що спрямована на підвищення обізнаності про її становище. Вона зокрема написала:

Несказанно дякую вам за все… За всю підтримку і рʼяну боротьбу, яку ви за мене ведете! Я і в найсміливіших думках не могла на таку підмогу розраховувати. Я теж борюся! І не здаюся! І не зломлюся!

[…] Українці вже показали світові приклад Революції гідності і як боротися із злочинною зажраною владою. А зараз мені та й всій Україні доводиться боротися ще й із безчинною владою сусіда!

Побажайте мені і Україні успіху в цьому нерівному бою своєю підтримкою в глобальній  акції 1 березня 2015 року!

“Світовий Конґрес Українців закликає міжнародну спільноту робити тиск на Російську Федерацію для негайного звільнення, згідно з Мінськими угодами 5 і 19 вересня 2014 р. та 12 лютого 2015 р., Надії  Савченко і всіх ув’язнених, яких незаконно затримала Російська Федерація”, – заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа