Суддя, що не дозволив ув’язнити Медведчука, потрапив у базу «Правотворця»

pravotvorec

Вчора Печерський районний суд відхилив клопотання прокурора про взяття під варту Віктора Медведчука й призначив йому у вигляді запобіжного заходу цілодобовий домашній арешт.

Віктор Медведчук підозрюється у вчиненні злочину за статтею 111 ККУ «Державна зрада». Це тяжкий злочин. Разом з тим такий самий запобіжний захід суд призначав учасникам акції 20 березня  за запалений фаєр і за розмальовані двері Офісу Президента.

А ще наші суди без доказів провини відправляли на 8 місяців під варту Юлію Кузьменко, на 506 днів до в’язниці запроторили Андрія Антоненка, Сергія Стерненка засудили на 7,3 років позбавлення волі за 300 грн., ніби то відібрані у проросійського діяча Щербича.

«Послідовність» суду під час вчорашнього засідання змусило «Правотворець» внести до своєї бази чергового суддю Печерського районного суду Києва.

Отже, знайомтеся – Вячеслав Підпалий:

https://pravotvorets.info/2021/05/14/pidpalyy-viacheslav-valeriyovych/

Це суддя відомий тим, що:

–       скасував арешт коштів з рахунків колишнього віце-прем’єр-міністра – регіонала Сергія Арбузова;

–       відмовив у задовільнені скарги прокурора Сергія Горбатюка, що вів розслідування злочинів проти учасників Революції Гідності, на дії заступника Генпрокурора Юрія Столярчука. При цьому Підпалий в порушення законодавства штучно затягував розгляд скарги;

–       як повідомляє Фундація ДеЮре, Підпалий повернув екс-міністру аграрної політики Миколі Присяжнюку майже 2 мільйони доларів, які вилучили під час обшуку вдома у його сестри.

Також Підпалий «прославився» тим, що зобов’язав «Приватбанк» виплатити Григорію та Ігорю Суркісам близько 10 млрд. грн., які вони буцімто втратили внаслідок націоналізації банку. До речі, брати-Суркіси є давніми партнерами Віктора Медведчука.

А ще він причетний до справи Стерненка про самозахист – він скасував підозру Івану Кузнецову, одному з нападників на Сергія.

Про кейс Стерненка про самозахист:

https://pravotvorets.info/keys-sternenka/

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа