Судді, який стріляв у детективів НАБУ продовжили арешт у СІЗО

Про це повідомляє спеціалізована антикорупційна прокуратура:

SAPЗаводським районним судом м. Миколаєва продовжено дію запобіжних заходів судді Бурану О.М. у вигляді тримання під вартою та Селіхову А.В. у вигляді домашнього арешту, обвинувачених у кримінальному провадженні за фактом отримання неправомірної вигоди за ч. 4 ст.368 КК України.

Адвокати підзахисного не з’явилися на судове засідання, тому прокурори САП залучили адвоката з первинної правової допомоги.

Вказане рішення прийнято 23 червня 2017, відповідно до вимог чинного законодавства за день до спливу строку дії попередніх запобіжних заходів.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура, як і суд позбавлені можливості продовжувати строк дії запобіжного заходу до спливу строку дії попередньої ухвали суду. За таких обставин поширені у соціальних мережах дописи, про те що прокурори САП свідомо не продовжують строки запобіжного заходу не відповідають як фактичним обставинам так і вимогам законодавства.

Нагадуємо, що з усіма провадженнями САП в судах можна ознайомитися в Реєстрі за посиланням: http://bit.ly/sapo_courts_criminal

Довідково

29 липня 2016 рок прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо судді Малиновського районного суду м. Одеси Бурана О.М. Він обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України), а також у погрозі вбивства співробітників НАБУ під час виконання ними службових обов’язків (ч. 1 ст. 345 КК України).

У цій же справі за вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 та ч. 4 ст. 368 КК України, обвинувачується спільник судді-корупціонера.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа