Судді відхилили апеляцію. Юлію Кузьменко залишають за ґратами до 30 травня

freeKuzmenko

Колегія суддів Київського апеляційного суду відхилила апеляцію захисту на рішення про продовження тримання під вартою Юлії Кузьменко. Термін ув’язнення лікарки залишається – до 30 травня 2020 року.

Коротке резюме засідання – вже, на жаль, звичне для кожного з нас. Захист Юлії вкотре розбив “аргументи” Офісу Генерального прокурора, засновані на висновках “експертів” та припущеннях. Сторона обвинувачення вкотре в’язала непов’язуване докупи, апелюючи до того, що Юлію Кузьменко не можна випускати з-під варти через те, що:

– вона може вчинити інші злочини (засновуючись на розмові про “гради”, вирваній з контексту);

– знищити докази (після 4 років досудового розслідування, 4,5 місяців її ув’язнення та 2 обшуків у її помешканні за цей час);

– чинити тиск на свідків (при тому, що таких прецедентів зі свідками та Юлею ніколи не було, а деяких з них вона взагалі не знає).

У залі засідань були присутні також троє народних депутатів, готових взяти Юлію на поруки. Серед них – два сотники Самооборони Майдану Бондар Михайло та Микола Величкович та знайома з Юлією по роботі з дитячою лікарнею “Охматдит” Марія Іонова (Mariya Ionova).

Однак, усі докази та доводи не вплинули на колегію суддів, які, очевидно, як і в минулі рази, вже мали готове рішення у справі – тримати лікарку та матір за ґратами далі. Пандемія поширюється у всьому світі та в Україні, а лікарка Кузьменко не має можливості ні лікувати пацієнтів, ні тримати у безпеці власне здоров’я, ні бути поруч зі своїми рідними.

Джерело: [email protected], 28 квітня 2020 р. о 19:13

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа