Стефан Романів презентував у Львові боротьбу діяспори за визнання Голодомору геноцидом

memorial_holodomor_USA

З нагоди вшанування 85-ої річниці Голодомору, у Львові, в презентаційній залі Головного корпусу Львівської Політехніки на вул. С. Бандери, 12, відбулася зустріч з Генеральним секретарем Світового Конґресу Українців, Головою Міжнародного координаційного комітету у справі Голодомору, Президентом Союзу українських організацій Австралії Стефаном РОМАНІВИМ (Мельбурн, Австралія). Під час зустрічі Стефан Романів презентував присутнім довгий шлях боротьби діяспори за визнання Голодомору геноцидом українського народу, який почався практично від часу самого Голодомору.

За радянської доби в умовах бездержавності саме українська діаспора вперше розгорнула масштабні міжнародні інформаційні кампанії з дослідження, висвітлення правди та вшанування пам’яті жертв Голодомору, які отримали великий резонанс у світі та сприяли засудженню злочинів радянської влади.

За роки незалежності України українці у десятках країн світу відкрили низку меморіальних комплексів та пам’ятників жертвам Голодомору, підготували багато наукових праць, провели ряд міжнародних конференцій та публічних акцій, серед яких «Незгасима свічка», «Народ мій завжди буде!», «Свічка моління», «Україна пам’ятає – світ визнає» тощо. Участь у них взяли сотні тисяч людей на усіх континентах.

Ключову роль у цій діяльності відіграв Міжнародний координаційний комітет у справі Голодомору Світового Конґресу Українців, метою якого є привернення уваги світової громадськості до питання визнання Голодомору Геноцидом українського народу та вшанування пам’яті жертв цього злочину в усьому світі. Важливим результатом послідовної діяльності СКУ та української діаспори стало визнання Голодомору геноцидом українського народу у 17-и країнах світу.

У рамках зустрічі Стефан Романів поспілкувався з учасниками заходу, студентами, науковцями, видавцями, журналістами, громадськістю. На події представили виставку «Світовий Конґрес Українців: правда про Голодомор», а також презентували просвітницькі проекти про дослідження Голодомору інституціями української діаспори, а також ті, які були реалізовані МІОКом за участю студентів Національного університету «Львівська політехніка».

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа