США виділили ще 20 мільйонів для реформи українських силовиків

ДОБІРКА ДАНИХ: Допомога США Україні

БІЛИЙ ДІМ
Офіс віце-президента
ПРЕС-РЕЛІЗ
21 листопада 2014 року

Сполучені Штати, як і раніше, рішуче віддані ідеї підтримувати Україну в її діяльності щодо забезпечення безпеки, відновлення економічної стабільності, зміцнення верховенства права, заходів із боротьби з корупцією і проведення демократичних і конституційних реформ. Сполучені Штати підтримують український народ і його вибір курсу на демократію, реформи та європейську інтеграцію.

З метою досягнення цих цілей віце-президент Джо Байден сьогодні у Києві, в Україні, оголосив, що після схвалення Конгресом Білий дім надасть 20 мільйонів доларів для підтримки всебічних реформ органів правопорядку та судової системи України, в тому числі реформи прокуратури та антикорупційної реформи. Віце-президент також заявив, що США направлять додаткові 3 мільйони доларів в рамках Всесвітньої продовольчої програми ООН в Україні для придбання продовольчих пайків і допомоги особам, переміщеним в результаті конфлікту в східній Україні, та іншим уразливим групам населення.

Із врахуванням цих цифр, уряд США наразі виділив майже 320 мільйонів доларів на допомогу Україні цього року, на додаток до фінансових гарантій в 1 мільярд доларів, виданих у травні 2014 року. Сполучені Штати готові продовжувати працювати з нашими партнерами для забезпечення України достатнім фінансуванням у період стабілізації її економіки і здійснення вкрай необхідних реформ.

U.S. Embassy Kyiv Ukraine
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа