США та ФРН оголосять про домовленості щодо «Північного потоку-2»

biden-merkel

Агентство Reuters повідомляє, що представники Сполучених Штатів та Німеччини незабаром мають намір оголосити про результати домовленостей щодо «Північного потоку-2».

Сага з трубопроводом розпочалась ще з початку каденції Джо Байдена, проте її кульмінація сталася минулого тижня під час візиту Ангели Меркель до Вашингтону.

Канцлер Німеччини та американський президент не змогли досягти консенсусу, прямо заявивши на пресконференції, що мають розбіжні позиції з вищезазначеного питання.

Спільний документ домовленості, як очікується, має намір представити стратегію США та ФРН з інвестування в енергетичну незалежність України, яка найбільше постраждає через закінчення будівництва «Північного потоку-2», втративши статус держави з транзиту газу.

«Все виглядає непогано. Ми очікуємо, що дискусії приведуть до врегулювання найближчими днями», – заявив анонімний представник Білого дому.

Слід зазначити, що остання зустріч, під час якої буде ще раз ґрунтовно обговорено подальші дії щодо «Північного потоку-2» – це зустріч Джо Байдена та Володимира Зеленського, яка має відбутися найближчими тижнями у Вашингтоні.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа