США і Євросоюз закликають Україну підвищити ціну на газ

Прес-служба Державного департаменту США з посиланням на заяву енергетичної ради США та ЄС звернулася з проханням до України переглянути внутрішні ціни на газ для покращення фінансового становища НАК «Нафтогаз України».

«Енергетична рада визнає актуальність для України реалізацію… давно обіцяних реформ внутрішньої ціни на газ, щоб поставити «Нафтогаз України» на шлях відшкодування витрат і стабілізувати його фінансове становище», — сказано в заяві, зробленій за підсумками засідання ради у Вашингтоні (США) 28 листопада.

США і ЄС також вважають, що реалізація владою Україною реформ у газовому секторі дозволить залучити інвестиції міжнародних фінансових інститутів і приватного сектора в модернізацію газотранспортної системи.

Крім того, енергетична рада закликала Україну прийняти відповідне законодавство про розподіл продукції, щоб залучити міжнародні інвестиції в сферу традиційних і нетрадиційних джерел енергії, підвищення енергоефективності.

Також Міжнародний валютний фонд вимагає, щоб Україна підвищила ціну на газ для населення на 32% і на 56% — для теплокомуненерго.

 

Джерела: Лівий берег, Відомості

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа