Справа судді, яку НАБУ затримала на хабарі 1000 євро вже у суді

Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно судді Броварського міськрайонного суду Київської області, яку було затримано 14 червня 2017 року у приміщенні службового кабінету одразу після вчинення тяжкого корупційного злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди»).

На час здійснення досудового розслідування суддю було відсторонено від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення.

З метою забезпечення схоронності та невідчуження майна, що підлягає конфіскації, детективи Національного бюро ініціювали накладення арешту на авто, квартиру та будинок підозрюваної.

За версією слідства, служителька Феміди вимагала гроші у приватного підприємства за винесення уточнюючого рішення на його користь у справі про вилучення 13,5 тонн пального органами Державної фіскальної служби. Свої «послуги» суддя оцінила у 1000 євро.

19 серпня 2017 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура матеріали кримінального провадження разом із обвинувальним актом направила до суду.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа