Слідом за Аваковим про перехід на професійну армію заговорив Яценюк

Вчора міністр внутрішніх справ заговорив про необхідність відміни мобілізації та перехід на професійну армію. Сьогодні про те ж саме заговорив прем’єр у своєму ФБ-акаунті:
1 hr · Edited ·

Доручив Міністру оборони Степану Полтораку почати обрахунки по переходу України на класичну професійну армію і моделювання нових систем навчання та мобілізації військовослужбовців.
У нас нова політика в правоохоронній системі – ми йдемо по шляху виключно професійного набору нових якісних поліцейських. Це навчання, тренування, обмундирування, це нові підходи. Вважаю, що такі самі зміни повинні відбутися і в системі Міноборони. Країні необхідна професійна і якісна армія.

І що б це моголо означати? Є версії:

1. Наближаються вибори, є значна частина людей, які категорично негативно ставляться до мобілізації. Політична сила, в яку входять Аваков і Яценюк вирішили задурити цим людям голову, і втягнути їх у свій електорат, даючи обіцянки, які реально не встигнуть виконати до виборів, але пообіцяти встигнуть.

2. Уряд реально бачить, що мобілізація провалилась, і шукає шлях, яким можна було б виправити ситуацію з браком людей на фронті. Тим більше, що затримання мобілізованих минулого року ще на шість місяців популярності владі не додає.

3. Ця армійська реформа задумана, як спосіб раз і назавжди вирішити питаня добробатів на фронті. Вони або йдуть в професіонали, або щезають.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа