СКУ закликає притягнути РФ до відповідальності за знищення MH17

marauder

У четверту річницю знищення рейсу Малайзійських авіаліній MH17, цивільного літака, який 17 липня 2014 р. летів з Амстердама до Куала-Лумпур, Світовий Конґрес Українців (СКУ) продовжує закликати міжнародне співтовариство притягнути до відповідальності Російську Федерацію за цей жахливий злочин, який забрав життя 298 членів екіпажу і пасажирів.

Міжнародна слідча група, до складу якої увійшли поліцейські і юридичні представники з Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України, 24 травня 2018 р. прийшла до висновку, що літак був збитий російським зенітно-ракетним комплексом “Бук”, який належав базованій у Курську 53-ій бригаді військ протиповітряної оборони Російської Федерації. Зокрема зенітно-ракетний комплекс “Бук” було доставлено ​​в Україну з Російської Федерації, де він відкрив вогонь з території, що контролюється Російською Федерацією та підтримуваними нею терористами, а відтак було повернуто на територію Російської Федерації на автотранспортних засобах російських збройних сил.

У заяві від 15 липня 2018 р. міністри закордонних справ Великої сімки зазначили:

Згідно з міжнародним правом, відповідальнi за такі неприйнятні дії, як відкриття вогню або запуск ракети російського походження “БУК”, що досягла і збила цивільний літак, мусять бути притягнені до відповідальності. З цією метою ми закликаємо Росію негайно зв’язатися з Австралією і Нідерландами, щоб сумлінно роз’яснити та дати відповіді на питання, що стосуються будь-яких можливих порушень міжнародного права.

“Світовий Конґрес Українців закликає міжнародне співтовариство відстоювати правo родин потерпілих на правду і правосуддя та забезпечити, щоб Російська Федерація була притягнута до відповідальності за свої дії,” – заявив СКУ Президент Евген Чолій.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа