СКУ закликає Міжпарламентський Союз відкинути пропозицію провести свою асамблею в Росії

Світовий Конґрес Українців (СКУ) закликав Міжпарламентський Союз (МПС) відкинути пропозицію про скликання запланованої на 2017 р. 137-ої Асамблеї МПС в Санкт-Петербурзі, Російська Федерація.
У листі від 22 жовтня 2016 р. до Президента МПС, Генерального секретаря МПС та Глав національних делегацій до МПС, що мають зустрітися в Женеві, Швейцарія, 23-27 жовтня 2016 р.,  Президент СКУ Евген Чолій наголосив, що рішення про скликання 137-ої Асамблеї МПС у Російській Федерації суперечило б основним цілям організації, а саме просуванню людських прав, парламентської демократії та розвитку.
Президент СКУ пригадав провідникам МПС, що міжнародне співтовариство засудило дії Російської Федерації в Україні, які є порушенням міжнародного права, угод і принципів, зокрема незаконну окупацію Криму; переслідування жителів цього півострова та позбавлення їх фундаментальних людських прав і свобод; триваючу військову агресію в Східній Україні, яка загострилася в останні місяці, попри так зване “припинення вогню”, та незаконний арешт  українських політичних в’язнів у Російській Федерації.
Евген Чолій також акцентував на тому факті, що російська агресія стосується не лише України, як це зовсім недавно було продемонстровано в Сирії, де, незважаючи на людські життя, Російська Федерація веде важке бомбардування цивільних об‘єктів, зокрема в Алеппо.
“Світовий Конґрес Українців цінує тему 135-ої Асамблеї МПС “Порушення людських прав як передвісник конфлікту: парламенти як найперші відповідачі” як своєчасну і надзвичайно важливу, в той час як фундаментальні демократичні цінності і основні людські права в різних частинах світу відкрито порушуються, – заявив Президент СКУ Евген Чолій. – Беручи це до уваги, ми закликаємо Вас відкинути пропозицію щодо місця проведення 137-ої Асамблеї МПС  у Санкт-Петербурзі та в такий спосіб здійснити тиск на Російську Федерацію, щоб вона виконувала свої основні міжнародні зобов’язання”.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа