СКУ закликає громади українців у світі відстоювати повернення Україні Криму

18 березня 2017 р. виповнюється три роки з того часу, як Російська Федерація, зухвало порушивши міжнародне право, нелегально окупувала Крим, невід’ємну частину території Української держави, а відтак розгорнула військові дії на Сході України.

Міжнародне співтовариство рішуче засудило ці агресорські дії Російської Федерації та її грубі порушення людських прав і основних свобод, переслідування і ув’язнення українців, кримських татар і проукраїнського населення на тимчасово окупованих територіях та невпинні і щодалі більш активні збройні атаки всупереч Мінським домовленостям на Донбасі, які продовжують забирати життя невинних українських чоловіків, жінок і дітей.

“Світовий Конґрес Українців наголошує на дуже серйозній загрозі російського імперіалізму для  миру і стабільності в світі та закликає міжнародне співтовариство і далі невідступно відстоювати повернення Україні нелегально окупованого Криму та територіальну цілісність України, яка сьогодні є форпостом, що стримує просування агресії Російської Федерації на Захід,” – заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа