СКУ закликає бойкотувати Всесвітній фестиваль молоді та студентів

Світовий Конґрес Українців (СКУ) закликає міжнародне співтовариство, зокрема молодіжні та студентські організації, та уряди у всьому світі бойкотувати Всесвітній фестиваль молоді та  студентів,  який  проводиться  Російською  Федерацією з 14 по 22 жовтня 2017 р.
Підтримуючи заклик Уряду України, СКУ звертає увагу на грубе порушення Російською Федерацією суверенітету та територіальної цілісності України цією подією, що відбувається на тимчасово окупованій Російською Федерацією українській території, зокрема у містах Севастополь та Сімферополь.
Іноземні делегації будуть вільно пересуватися за кордоном, порушуючи Статут ООН, резолюції Генеральної Асамблеї ООН та Парламентської асамблеї ОБСЄ, а також інші багатосторонні міжнародні договори, підписані Україною та Російською Федерацією.
Організація цього фестивалю  грубо нехтує міжнародну спільноту, яка рішуче засудила агресію Російської Федерації проти України, в тому числі незаконну окупацію Криму та наклала санкції у відповідь на ці дії.
Всесвітній фестиваль молоді та студентів є ще одним прикладом тактики Російської Федерації в її гібридній війні, в якій, зокрема, використовується молодь, щоб підривати територіальну цілісність суверенної держави.
“Світовий Конґрес Українців закликає уряди забезпечити, щоб молодь та студентів не використовували для сприяння розповсюдженню Російською Федерацією дезінформації, оголосивши бойкот Всесвітньому фестивалю молоді та студентів”, – сказав Президент СКУ Евген Чолій.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа