СКУ висловлює глибоку скорботу приводу відходу у вічність Тараса Дудка

dudko2

Світовий Конґрес Українців (СКУ) висловлює глибоку скорботу та співчуття з приводу відходу у вічність 3 січня 2021 р. Св. Пам’яті Тараса Дудка – провідного українського громадського діяча в Російській Федерації, голови української громади Москви “Провісник”.
Смерть Св. Пам’яті Тараса Дудка є болючою втратою як для його родини та української громади у Російській Федерації, так і для СКУ та для всього світового українства, яке пам’ятає покійного як великого українського патріота, колишнього провідника Об‘єднання Українців Росії, складової організації СКУ, ліквідованої російською владою.

Св. Пам’яті Тарас Дудко залишиться в нашій пам’яті як людина, чиє життя було нерозривно пов’язане з розбудовою української громади в Росії та зі збереженням і пропагуванням на її терені українських національних цінностей, зокрема української мови та культури. Будучи відомим доктором медичних наук та академіком, він знаходив у своєму серці місце для активної громадської праці та особистим прикладом надихав до неї інших. Св. Пам’яті Тарас Дудко неодноразово був учасником Конґресів та Річних загальних зборів СКУ і своїм досвідом долучалися до вироблення його дорожньої карти в захисті інтересів світового українства та нашої духовної Батьківщини України.

За невтомну працю на ниві розбудови українського громадського життя в діаспорі та підтримку  України Св. Пам’яті Тарас Дудко був нагороджений державними відзнаками України, а СКУ нагородив його своєю почесною  грамотою.
Провід і членство СКУ глибоко сумують у зв’язку з відходом у вічність Св. Пам’яті Тараса Дудка та моляться за упокій його душі.

Вічна йому пам’ять!

sku-new

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа