СКУ привітав розширення економічних санкцій ЄС проти Росії

craizyrussiaCвітовий Конґрес Українців (СКУ) вітає рішення Європейської Ради, прийняте 13 грудня 2018 р. в Брюсселі, Бельгія, на саміті Європейського Союзу (ЄС), про продовження економічних санкцій проти Російської Федерації ще на шість місяців, до 31 липня 2019 р., внаслідок відсутності прогресу у виконанні Мінських угод.

“ЄС одностайно продовжує економічні санкції проти Росії через нульовий прогрес у виконанні Мінських угод,” – заявив Президент ЄС Дональд Туск у своєму твітері в день саміту. У своєму виступі Дональд Туск також закликав Російську Федерацію негайно звільнити всіх полонених українських моряків та припинити перешкоджання свободі плавання через Керченську протоку.
Подовжені санкції продовжать обмеження ЄС на комерційну діяльність у фінансовій, енергетичній і оборонній галузях та в сфері товарів подвійного використання в Російській Федерації.

ЄС вперше запровадив обмежувальні заходи 31 липня 2014 р. після того, як літак MH17 Малайзійських авіаліній був збитий російськими військовими над Україною, в результаті чого загинуло 298 осіб, які перебували на борту. Санкції відновлюються кожні шість місяців. Обмежувальні заходи пов’язані з прогресом у виконанні Мінських угод, які вперше були досягнуті восени 2014 р., а потім були закріплені в лютому 2015 р., але виконання яких Російська Федерація не дотримується.

31 липня та 10 грудня 2018 р. відповідно ЄС додав ще шість додаткових осіб до списку санкцій за будівництво Керченського моста та дев’ять інших за участь у проведенні так званих виборів у так званих Донецьких та Луганських Народних Республіках, які, на думку ЄС, були незаконними і нелегітимними.

“Світовий Конґрес Українців вітає розширення Європейською Радою економічних санкцій та закликає ЄС запровадити подальші санкції проти російського банківського та енергетичного секторів, – заявив Президент СКУ Павло Ґрод. – Росія продовжує випробувати міжнародне співтовариство та руйнувати економіку і суверенітет України, закріпивши контроль над морським простором навколо Криму та різко обмежуючи доступ морського транспорту до стратегічних українських портів у Азовському морі”.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа