СКУ продовжує термін подання заявок для довгострокових спостерігачів на вибори в Україні

SKU-logocol2-300x189

Світовий Конґрес Українців (СКУ) продовжує термін подання заявок до Міжнародної місії СКУ зі спостереження за виборами 2019 р. в Україні (Mісія)  для довгострокових спостерігачів на президентські вибори до 17 лютого 2019 р.

Місія здійснюватиме моніторинг та надаватиме оцінку президентських виборів, призначених на 31 березня 2019 р., та у разі другого туру голосування, 21 квітня 2019 р., координуватиме діяльність довгострокових спостерігачів та висилатиме короткотермінових спостерігачів в Україну та в дипломатичні представництва України у всьому світі.

СКУ привертає увагу, що фізичне перебування в Україні для довгострокових спостерігачів не є обов’язковим. Довгострокові спостерігачі можуть долучитися до роботи Місії, пройшовши онлайн-тренінг, про який їх буде повідомлено додатково, та приділивши кілька годин на тиждень для здійснення медіа-моніторингу. Вільне володіння українською мовою є обов’язковим для довгострокових спостерігачів. Щоб подати заявку на участь у Місії в ролі довгострокового спостерігача (який не планує їхати в Україну чи бути короткотерміновим спостерігачем) достатньо заповнити спрощену аплікаційну форму, що знаходиться ТУТ. У інших випадках треба буде виповнити стандартну аплікацію.

СКУ також повідомляє, що 7 лютого 2019 р. Верховна Рада України прийняла законопроект № 9524 “Про внесення змін до деяких законів України щодо спостереження за виборчим процесом в Україні”, який забороняє громадянам Російської Федерації бути спостерігачами під час наступних президентських виборів в Україні. В законі зокрема зазначається, що особа, яка є громадянином (підданим) держави, визнаної Верховною Радою України державою‑агресором або державою-окупантом, не може бути спостерігачем на місцевих, парламентських чи президентських виборах в Україні. СКУ буде продовжувати уважно стежити за змінами виборчого законодавства в Україні.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа