СКУ пообіцяв Зеленському разом боротися за територіяльну цілісність України

Офіційно – від СКУ:

Світовий Конґрес Українців (СКУ) вітає нового Президента України Володимира Зеленського, на церемонії інавгурації якого у Верховній Раді України в Києві він мав приємність бути репрезентованим. Президент СКУ Павло Ґрод та Віце-президент СКУ і Голова Українського Конґресового Комітету Америки Андрій Футей були офіційними представниками української діаспори на цій церемонії та пов’язаних з нею заходах.

“Від імені 20-мільйонної української діаспори я привітав Президента Володимира Зеленського та запевнив його у відданості Світового Конґресу Українців і його мережі в понад 60 країнах світу питанню захисту територіальної цілісності України і її громадян у боротьбі з військовою агресією Росії”, – заявив Президент СКУ Павло Ґрод.

СКУ став єдиною міжнародною громадською організацією, представники якої взяли участь в урочистому засіданні Верховної Ради України 20 травня 2019 р. з нагоди складання присяги на вірність народу України її новообраним Президентом Володимиром Зеленським. У своєму інавгураційному слові Президент Володимир Зеленський відзначив, що сьогодні нараховується 65 мільйонів тих, кого народила українська земля, та наголосив, що Україні потрібні знання, досвід і ментальні цінності діаспори. Він закликав українців повертатися в Україну, пообіцявши дати українське громадянство тим, які готові будувати нову, сильну і успішну Україну.

grod&ZeПрезидент В. Зеленський з дружиною вітає П. Ґрода і А. Футея біля Маріїїнського палацу

canada&skuПосол Канади в Україні Р. Ващук, Президент СКУ П. Ґрод, Міністр оборони Канади Х. Саджан та Глава Місії України при НАТО В. Пристайко під час урочистого прийняття

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа