СКУ пам’ятає жертви Чорнобильської атомної катастрофи

SKU-logocol2-300x189

26 квітня 1986 р. ядерний реактор у Чорнобилі, Україна, став місцем найбільшої в світі ядерної катастрофи, наслідки якої  і через 32 роки продовжують бути предметом вивчення.
Ця катастрофа виникла в результаті жорстокої експлуатації України та її народу імперіалістичним радянським режимом, який протягом всієї своєї історії проявляв зневагу до людського життя. Аварія забрала життя 28 членів персоналу та ліквідаторів аварії, спричинила переміщення сотень тисяч людей та негативно на довгий час вплинула на здоров’я і благополуччя мільйонів осіб через викид радіоактивного пилу, що потрібно продовжувати контролювати.
Світовий Конґрес Українців (СКУ) високо оцінює зусилля владних структур України щодо вирішення багатьох проблем, спричинених внаслідок цієї ядерної катастрофи.
СКУ висловлює признання міжнародним урядовим установам та неурядовим організаціям, які  протягом багатьох років надавали технічну та фінансову підтримку, а також гуманітарну допомогу українському народу.
У 32-гу річницю Чорнобильської ядерної катастрофи СКУ пам’ятає її героїв-ліквідаторів і всіх жертв та закликає міжнародну спільноту приєднатися до світового українства для їхнього вшанування.
“Світовий Конґрес Українців нагадує світові, що жахлива подія 26 квітня 1986 р. в Чорнобилі булa результатом недбайливості з боку попередника сучасної Російської Федерації, а також продовжує наголошувати на необхідності пильної та рішучої реакції на триваючу грубу зневагу Російською Федерацією цінностей людського життя, про що свідчать її агресорські дії на Сході України та грубі порушення людських прав українців та кримських татар на окупованих нею територіях,” – заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа