СКУ оголосив про підтримку плану реформи системи охорони здоров’я

Світовий Конґрес Українців (СКУ) приєднується до послів Великої Сімки, місії Європейського Союзу в Україні та Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) у висловленні повної підтримки плану реформи системи охорони здоров’я, запропонованого Виконуючою обов’язки Міністра охорони здоров’я України д-ром Уляною Супрун.

Запропонований план реформи системи охорони здоров’я включає запровадження загального медичного страхування в рамках Національної служби охорони здоров’я України, яке забезпечить рівноправний доступ до медичної допомоги, стандартний набір медичних послуг, фінансово оплачених державою для всіх громадян, та міжнародні медичні рекомендації, які дадуть можливість оцінити якість обслуговування.

Запропонована модель системи охорони здоров’я і відповідні законопроекти були розроблені для України українськими експертами у співпраці з ВООЗ та базуються на аналогічних системах, що діють у Бразилії, Великобританії, Іспанії, Італії, Канаді, Норвегії, Польщі та Хорватії.

“Світовий Конґрес Українців закликає владні структури і народ України прийняти запропоновані реформи, продемонструвавши незмінну прихильність процесу реформ та європейській інтеграції України для добра всіх українських громадян”, – заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Із заявою Послів Великої Сімки можна ознайомитись ТУТ.

З матеріалами ЗМІ про підтримку представництва Європейського Союзу в Україні та Всесвітньої організації охорони здоров’я можна ознайомитись ТУТ.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа