«Сі Бриз», якого ви не бачили: водолази НАТО влаштували забіг в ластах! ВІДЕО

vodolaz1

vodolaz

Добігають кінця міжнародні військові навчання Sea Breeze – 2019, в яких беруть участь військові США, Великобританії, Канади, Італії, Туреччини, Польщі, Норвегії, Болгарії, Греції, Румунії, Данії, Латвії, Естонії, ОАЕ, Швеції, України, Молдови, Грузії та, звичайно ж, України. Долучилися до колег-моряків й інструктори волонтерського проекту «Школа військових водолазів». Про новий досвід та цікавинки, якими поділилися іноземні колеги, ми ще почуємо, коли хлопці повернуться додому. А зараз, доки навчання ще тривають і, розкажемо трохи про неформальну їх частину.

Водолазна фаза активних навчань закінчилася у п’ятницю, 5 липня. І з того часу військові водолази різних країн мали вдосталь часу, аби поспілкуватися, поділитися особливостями роботи, похизуватися сучасним обладнанням (тут мова, прямо скажемо, про закордонних підводних спеців) та просто затоваришувати. Впевнені, у жодному офіційному звіті про міжнародні навчання вам не розкажуть, які чудові та веселі хлопці ховаються за масками грізних підводних армійців! Тому інструктори «Школа військових водолазів» передали ексклюзивне відео з дружніми змаганнями між колегами-водолазами. Власне, ось вони!

оманди гравців з США, Литви, Грузії, Великобританії, Румунії та України складались з найкращих спеціалістів водолазних підрозділів своїх країн – такий собі міжнародний тімбілдинг серед водолазів! Змагалися в перетягуванні канату, перегонах у ластах по суші, стрибках у мішку, перенесенні пляшок із водою та бігу в раритетному (і важкенному!) водолазному спорядженні – легендарній «трьохболтовці». Один з наших інструкторів-волонтерів, Максим Якимов, почесно виконував роль рефері та слідкував за результатами й часом. У змаганнях традиційно перемогла дружба (українська водолазна збірна була першою в естафеті – але ж хто рахує, правда?).

«Школа військових водолазів»

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа