СФУЖО привітала українську громаду з Днем Соборности

sfuzho-header

Світова Федерація Українських Жіночих Організацій

вітає українців світу з Днем Соборності України!

22 січня Україна відзначає День Соборності

Вшановуючи день, коли 103 роки тому Українська Держава вперше проголосила незалежність, та 102-гу річницю Злуки Українських земель, українське світове жіноцтво висловлює свою відданість ідеї суверенітету

України та запевняє у всебічній підтримці народу України і спільній праці на утвердження соборності, незалежності та територіальній єдності України.

Саме цього дня у 1918 році відбулося проголошення IV Універсалу про становлення Української Народної Республіки, а у 1919 році відбулася ключова для сучасної України подія на шляху до незалежності та єдності держави – проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР).

День Соборності України – це одне з найважливіших свят нашої Батьківщини, яке в історії боротьби українців за волю стало поштовхом до здобуття Україною суверенітету  у 1991 році.

Відновлення історичної справедливості утвердило непохитність України на шляху до свободи, єдність українського народу та нашу готовність до боротьби проти будь-якого аґресора.

Ми, українське жіноцтво світу, солідарні з нашими братами і сестрами в Україні і запевняємо: українці – один народ і ніякі кордони і ворожі перешкоди не зможуть нас розділити.

У День Соборності України СФУЖО вітає усю українську громаду і підтримує працю та боротьбу найкращих синів та дочок України проти російського аґресора за утвердження незалежності Української держави, за ідеали та цінності Українського народу.

Пресслужба СФУЖО

22 січня 2021р.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа