Селищну раду покарали за відмову надати землю учасникам війни

Селищна рада виплатить 80 000 грн. українським військовим за відмову надати їм земельні ділянки

Це – перші результати кампанії “Вільних Людей” з юридичної допомоги ветеранам російсько-української війни відстояти своє право на безкоштовні земельні ділянки. За юридичної підтримки “Вільних Людей”, в Овідіопольському районному суді Одеської області вдалось вибороти справедливість: суд визнав неправомірним рішення попередніх інстанцій про відмову в наданні безкоштовних ділянок, а також зобов’язав повторно розгялнути справу і виплатити моральну компенсацію.

Таким чином, четверо ветеранів уже найближчим часом отримають моральну компенсацію та повторний розгляд “земельного питання”. Це – лише початок, адже таких ситуацій – велика кількість. На разі ще п’ятеро захисників, що звернулись до “Вільних Людей”, чекають на судові рішення.

“Учасники російсько-української війни мають першочергове право на отримання земельних ділянок. Це передбачено Законом України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”. Процедура виділення земельної ділянки у власність і приватизація є безкоштовною. Проте – отримати землю зовсім не так просто. Ми ж готові допомагати бійцям відстоювати свої права”, – зазначив активіст “Вільних Людей”, що займається юридичною роботою.

Нагадаємо, Вільні Люди розпочали кампанію з допомогти бійцям російсько-української війни у вирішенні “земельного” питання. Вони можуть звернутись за адресою: [email protected] та отримати юридичну консультацію.

Окрім цього, депутатська група “Вільних Людей” надсилає запити та звернення до відповідальних органів, вимагаючи розібратись з ситуацією.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа