Санкції проти Росії в Італії: як це виглядає

В понеділок вранці Фінансова гвардія Італії опечатала вілли та апартаменти бізнесмена Аркадія Ротенберга в країні, пише італійська газета Corriere della Sera. Ротенберг в липні потрапив до списку санкцій ЄС і США, його банківські рахунки і активи на їх території повинні бути заморожені, нагадує видання.

Серед опечатаної нерухомості бізнесмена виявилися апартаменти і вілла в Кальярі, вілла в Тарквінії, дві вілли в Арзакені і готель класу люкс Berg Luxury в центрі Риму. Corriere della Sera також публікує відео, на якому показані ці будинки. Активи оцінюються в 30 млн євро, Ротенберг придбав їх через компанії, зареєстровані за кордоном, повідомляє Corriere della Sera. Газета уточнює, що під арешт підпали акції компаній і банківські рахунки підприємця. В Італії таке відбувається вперше. Група фахівців на чолі з Джузеппе Боттільо згідно з процедурою, передбаченою «заходами для запобігання, стримування та припинення фінансування тероризму та діяльності країн, які загрожують міжнародному миру і безпеці», повідомила Ротенберга, а також його кіпрську компанію Olpon Investment Limited і компанію Aurora 31, якою належить Berg Luxury.

Співробітник прес-служби фінансової поліції Італії повідомив, що зараз відомство не може коментувати інформацію щодо арешту активів Ротенберга.

Кіпрська Olpon Investment Limited є афілійованою структурою з банком Ротенберга «Північний морський шлях», сказано в списках афілійованих осіб останнього за II квартал 2014

Наприкінці серпня господар італійського футбольного клубу Bari, який виступає в серії B, колишній арбітр Джанлука Папареста повідомив, що російські бізнесмени брати Аркадій і Борис Ротенберг не змогли стати власниками Bari через накладені на них санкції. Пізніше Аркадій Ротенберг заявив, що вони й не збиралися купувати Bari, хоча їм і пропонували це зробити. 🙂

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа