Санкції гальмують Росію: поставки Т-90 у війська і потьомкінське село

Screenshot_261

1 березня ми повідомляли, що російська армія отримала нову партію модернізованих танків Т-90М. Нам це цікаво, бо все, що отримує російська армія, може бути використане проти українських військових на лінії зіткнення. Тому ми серйозно поставилися до повідомлення виробника танків – “Уралвагонзаводу”. І серйозно ставимося до нього далі, бо зброя є зброєю. Однак протягом десяти днів факт поставки танків обріс деталями, і вони теж цікаві та важливі. Найважливіші тим, що вони доводять: санції працюють і дають ефект.

Отож, передана минулого тижня партія танків Т-90М “Прорив” засвітилася у військах РФ. Міністерство оборони країни-агресора заявило про надходження танків на озброєння “мотострілецької бригади ЗВО в Москві”.

Про це доповідає Мілітарний

Можливо, мова йде про 27-ому мотострілецьку бригаду, яка вже має на озброєнні танки Т-90А.

Прикметно, що партія танків, про яку звітує МО РФ менше ротного комплекту. Мова йде про 8 одиниць. Якщо так піде далі, то вони скоро будуть рекламувати посилення дивізій взводами.

І ще одна пікантна деталь: партія, яку поставив Уралвагонзавод, запізнилася майже на два роки. Поставки мали відбутися ще в 2019 році. Затримки та розміри партій техніки, що поставляє УВЗ можуть свідчити про фінансові або виробничі проблеми з якими зіштовхується російський ОПК та армія в умовах санкцій та економічної кризи. І тому навіть хороші ідеї російських конструкторів, а головне – бажання російських військових розбиваються об реальні можливості ВПК в умовах санкцій та “Імпортозамєщєнія”.

Т-90М “Прорив” (об’єкт 188М) – варіант модернізації танку Т-90А. Ключова відмінність – баштовий модуль нової конструкції з багатошаровим бронюванням та розміщенням боєукладки поза бойовим відділенням. Танк озброєний гарматою 2А82-1М та дистанційно керованою зенітною установкою з кулеметом “Корд МТ”. Танк обладнаний автоматизованою системою управління вогнем “Калина”. Керування здійснюється за допомогою штурвалу. Коробка передач – автоматична з можливістю переходити в ручний режим. Силова установка – 1130 к.с. Система динамічного захисту – “Релікт”. Анонсувалося і розміщення комплексу активного захисту “Арена-М”. Маса модернізованого танку – 48 т.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа