Санкції діють: росіяни побоялись арешту танка “Армата” на виставці в Абу-Дабі

Росія не наважилася привезти на виставку озброєнь IDEX-2021 реальний танк Т-14 “Армата”. На стенді можна буде побачити тільки макет машини. Версія міністра промисловості і торгівлі РФ Дениса Мантурова – росіяни “до останнього моменту не припускали, що виставка буде очна, а для формування експозиції та її транспортування потрібно більш тривалий час “. 

Інше пояснення чому замість реального Т-14 “Армата” привезли макет танка дає російський оглядач бронетехніки Олексій Хлопотов. За його інформацією, реальна причина – страх арешту через санкції.

“Є обґрунтовані причини вважати, що наша важка техніка закордоном може бути арештована. Дострибалися. Довийожувалися. Ну а без демонстрації реальних зразків продавати стає все складніше і складніше. Давлять китайці. І ціною, і якістю.”

151697209_3444038102367857_476721427284015887_o

Росіяни заздалегідь розпочали рекламу про те, який це класний танк – “Армата”. Гендиректор «Рособоронекспорту» Олександр Міхєєв розповідав, що на IDEX2021 вперше пройде публічна презентація танка Т14 «Армата» за кордоном. «Відбудеться міжнародний дебют танка Т14 єдиного в світі, що відноситься до третього післявоєнного покоління. Машина має високий ступінь захисту, в тому числі і від високоточної зброї, а наявність спеціальної апаратури дозволяє йому інтегруватися в автоматичну систему управління тактичною ланкою », цитує ТАСС пресслужбу Уралвагонзавода.

Ймовірно, російська влада планує повторити схему, яку вона відпрацювала з літаком Су-30СМ.

Тоді завдяки фінансуванню Індією росіянам вдалося врятувати власне військове літакобудування та після виконання експортного контракту на Су-30МКІ перейти до виробництва літаків для себе. Таким чином РФ шукає, хто профінансує їхній проєкт новітнього танку – вважає Мілітарний.

Т-14 ( Об’єкт 148) — перспективний російський основний бойовий танк на гусеничній платформі «Армата». Танк має ізольовану башту без екіпажу.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа