Саакашвілі почав війну з одеським Блоком Порошенка

Глава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі назвав шахраєм народного депутата Дмитра Голубова – соратника керівника обласної організації Блоку Порошенка Олексія Гончаренка. Таку заяву він зробив 8 лютого в інтерв’ю телеканалу NewsOne. «Голубов пройшов у парламент від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». На жаль, від партії президента», – поскаржився Саакашвілі, додавши, що нинішній нардеп раніше звинувачувався в тім, що грабував банки шляхом шахрайства з кредитними картками.

Губернатор також підкреслив, що Голубов і його люди захопили Дім прийомів в Одесі через підроблений аукціон. «Але вони помились, тому що на той час я уже був главою області. Я дав доручення прокуратурі й поліції, щоб вони зайнялися цими «товаришами». Схопили помічника Голубова, якого покривала міліція Києва», – відзначив Саакашвілі. Він додав, що після того як шахраями зайнялися правоохоронці, Голубов від імені президентської партії й почав «віщати на всю Раду», викриваючи керівництво Одеської області «в якихось речах». «Злодій кричить «Сам злодій!», щоб відволікти увагу», – резюмував Саакашвілі.

Депутат від БПП Дмитро Голубов глава Інтернет-партії України уперше в своєму життя виступив з парламентської трибуни 6 лютого. До цього ні особливою активністю, ні написанням законів він не відзначався. А промова його була присвячена «викриттям» Саакашвілі. Голубов звинуватив команду одеського губернатора у витраті коштів благодійного фонду на банкети, закупівлю особистих автомобілів і особистий піар.

На думку спостерігачів та депутата від БПП Сергія Лещенка, Голубова заставило вийти на трибуну те, що обласна прокуратура на чолі з Сакварелідзе розслідує кримінальну справу про купівлю Дому прийомів на Французькому бульварі в Одесі. Туди вже був доставлений для допиту один із фігурантів – якийсь Балабанов, директор фірми, яка купила Дім прийомів. А знайшли його… в офісі фірми, якою керує помічник Голубова. Версія, яка розглядається слідством, полягає в тому, що Балабанов – підставний «фунт» Голубова.

Прокуратура з’ясувала факт незаконного переходу власності об’єкту нерухомості, який раніше був у комунальній власності. Відчуження відбулося за старою схемою – через підставних осіб. Загальна площа Будинку прийомів – 1200 квадратних метрів, а разом із будівлею земельний наділ – 2 гектари. Як заявив під час брифінгу заступник прокурора Одеської області Олег Жученко, провадження розпочато за статтею про фіктивне підприємництво.

Голубов – спеціаліст із інформаційних війн. «Він намагатиметься виграти її у Саакашвілі, але програє тому що Саакашвілі спеціаліст зі смислових війн. Він сам по собі ходяча піар-кампанія», – вважає одеський політтехнолог Геннадій Чижов. На його думку, Голубов тягається з надто досвідченим опонентом. До того ж рівень підтримки громадськості Саакашвілі набагато вищий аніж у засновника Інтернет-партії Дмитра Голубова.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа