Рух Опору Капітуляції: Активісти розбили Зеленському “рожеві окуляри” і висунули жорсткі вимоги

86731620_543455696524538_6817074784879247360_o

20 лютого ми прийшли до офісу Президента України, щоб нагадати Володимиру Зеленському, що збройна агресія Росії розпочалася саме з розстрілу Майдану, а герої Небесної Сотні – перші полеглі в російсько-українській війні.

«Зеленський має розуміти це, коли намагається швидко і будь-як «припинити війну». Він повинен зняти «рожеві окуляри» та нарешті збагнути, що Росії не потрібен мир, ворог одержимий ідеєю знищити Україну як незалежну державу. Кремль водить за ніс Зеленського і щораз дужче втягує його у небезпечну пастку, яка закінчиться не миром, а ще більшою війною, руйнаціями і жертвами», – відзначають організатори.

В рамках акції було розбито «рожеві окуляри», які символізують ілюзії президента, який чомусь вважає, що Путін бажає закінчити війну.

Також РОК висунув вимоги щодо тих невідкладних дій, які має зробити президент в умовах триваючої російської агресії та наступу реваншизму:

1. Домогтися від Верховної Ради ухвалення вже зареєстрованої постанови щодо Революції Гідності. Зупинити портновщину і убезпечити ДБР та інші слідчі органи від впливу реваншистів, які хочуть засудити Революцію Гідності та героїв Небесної Сотні.

2. Зупинити політичні репресії українських волонтерів та ветеранів. Держава повинна переслідувати зрадників і колаборантів.

3. Припинити безвідповідальне розведення військ, коли окупаційні війська продовжують обстріли українських позицій.

4. Відмовитися від місцевих виборів в ОРДЛО до повного і безумовного виведення російських військ з усіх окупованих територій та передачу усього кордону під виключний контроль ЗСУ або українських прикордонників.

5. Жодних зустрічей «нормандської четвірки», доки Росія не готова обговорювати питання звільнення Криму.

6. Неухильно дотримуватися закону про тимчасово окуповані території від 18 січня 2018 року.

7. Вимагати від Верховної Ради ухвалення закону про створення національного агентства з підготовки консолідованої претензії до Росії. Агресор має заплатити за війну та окупацію.

8. Ухвалити новий закон про особливий правовий режим на деокупованих теориторіях, який би відповідав Конституції і міжнародному праву.

9. Посилювати санкційний режим проти Росії, а не скасовувати санкції. В тому числі, запровадити візовий режим з державою-агресором.

10. Закрити проросійські ЗМІ – телеканали ZIK, 112, Newsone, Інтер, інтернет-видання Страна.ЮА, газету «Вести» та інші.

11. Не допустити до конкурсу на посаду директора ДБР нинішню в.о. директора І.Венедіктову

Ініціатор акції – Рух Опору Капітуляції.
За участі: Демократична сокира, ВО “Свобода”, Національний корпус, рух “Суспільство майбутнього”

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа