Росіяни рублем голосують проти Новороссії

“Спутнік і Погром”, середовище, яке активно підтримувало потік добровольців з Росії в Донбас, а також збирало кошти для озброєння, обмундирування і харчування найманців, оголосило про останню збірку коштів “на допомогу Новороссії”. Причина не залежить від ідейних борців з “українським сепаратизмом” (саме так, Незалежну Україну вони вважають сепаратистським рухом великої Росії). Потік пожертвувань на війну в Донбасі значно скоротився і зараз вистачає тільки на витрати на довіз бажаючих до місця боїв. Небажання платити пояснюють різними причинами, зокрема “многие люди частично перестали видеть для себя смысл в оказании помощи из-за неясности перспектив дальнейшего развития ситуации; в личных разговорах некоторые жертвователи прямо говорят, что продолжат поддерживать ополчение только после отказа от “предательского перемирия” (имеются ввиду “минские соглашения”, перемирия как такового, разумеется, нет) и появления сколько-нибудь внятной картины происходящего на Донбассе.”- (джерело)

А тому можливості фінансових пожертв дозволяють небагато: “Объективная оценка ситуации показывает, что в ближайшем будущем делать закупки в прежних объемах (напр. машины, беспилотники, тысячи коплектов формы и пар обуви, сотни раций, авт. рожков и т.д.) не представятся возможным.

Хоча припиняти боротьбу з Україною “погромівці” не збираються, і обіцяють, що “актуальні реквізити будуть збережені на сайті strelkov-info.ru”. Але тенденції – цікаві. Якщо українці не розісваряться в процесі виборчої боротьби, і не переключаться на міжукраїнські фронти замість єдиного протиросійського, шансів у “погромників” з такими тенденціями – немає.

УІС

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа