Російському голові комітету оборони і безпеки пояснили, як Росія сама ініціювала будівництво центру НАТО в Очакові

ua-natoБудівництво оперативного центру ВМС України на військово-морській базі в Очакові інженерними підрозділами США повністю відповідає чинному законодавству України.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала народний депутат, Голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз.

Розмірковуючи про нещодавні висловлювання заступника голови комітету Ради Федерації Росії з оборони та безпеки Франца Клінцевича про провокацію з боку ВМС США, Фріз зазначила: «Очевидно, Франц Клінцевич не помітив змін в законодавчому полі та зовнішній політиці України».

Фріз нагадала Клінцевичу, що в цьому році Парламент України прийняв закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо зовнішньополітичного курсу України)».

«Законопроект дозволив чітко встановити курс України на набуття членства в Північноатлантичному Альянсі. Хочу нагадати Францу Клінцевичу, що позаблоковий статус був скасований Україною невдовзі після анексії Криму та початку російської агресії на Донбасі», – підкреслила Ірина Фріз.

Парламентар відзначила, що Україна розглядає таке будівництво нагальною необхідністю в рамках підвищення обороноздатності держави, розвитку ВМС України, а також проведення та координації спільних безпекових заходів з країнами-членами НАТО.

«Така необхідність, – підкреслила вона, – викликана багаторічною політикою РФ, що спрямована на знищення української незалежності та суверенітету, а з 2014 року – веденням неоголошеної війни».

Ірина Фріз запропонувала Францу Клінцевичу не обтяжувати себе погрозами на адресу США та України.

«Україна й надалі буде розширювати та поглиблювати співробітництво з країнами Північноатлантичного Альнясу, з метою створення мирного та безпечного простору у Східній Європі», – резюмувала Ірина Фріз.

Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23]; Fri, 11 Aug 2017 20:12:35 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа