Російська відповідь на справу Литвиненка: вбивство Грибоєдова спланували англійці

Сьогодні в Думі виступав голова Союзу кінематографістів Микита Михалков. Він втішив слухачів кількома мистецько-політичними новинами. Натурні зйомки для фільму про життя і загибелі дипломата і автора п’єси “Горе від розуму” Олександра Грибоєдова (1795-1829), які планувалися в Туреччині, можуть бути перенесені в Тегеран. Це ясно, з турками ембарґо, і взагалі може початися війна. А з Іраном ще не посварилися, і ніби зараз є союзниками в Сирії.

“У нас лежить чудовий сценарій” Життя і загибель Олександра Грибоєдова “. Ми написали його 30 років тому і тоді не могли його знімати через Карабах. Але ми сьогодні готові знімати картину, ми знайшли всю натуру в Туреччині, ну куди зараз до Туреччини … Чекаємо “, – сказав Міхалков сьогодні в Держдумі, виступаючи з лекцією з нагоди Року кіно.

У той же час, є ймовірність, що вийде провести натурні зйомки для цього фільму в Ірані, зазначив режисер. “Я говорив з послом Ірану, може статись, що можна буде реально знімати в Тегерані те, що ми збиралися знімати в Туреччині”, – зазначив Михалков.

Він також повідомив, що сам сценарій писався п’ять років, і в результаті цієї роботи були виявлені “неймовірні документи”, в тому числі в архівах МЗС РФ.

“Наприклад, ми довели, що вбивство Грибоєдова – це не “мусульманська розлючена чернь”, це сплановане і холодне політичне вбивство, створене, придумане і проведене англійцями”, – сказав голова Союзу кінематографістів РФ.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа