РНБО:Ключові бої – під Іловайськом, Донецьком, Луганськом та Савур-Могилою

Українські війська продовжують наступальну операцію, мета якої – роз’єднати Донецьк та Горлівку, щоби припинити постачання бойової техніки та свіжих сил. Наразі тривають бойові зіткнення в районах Іловайська, Ясинуватої, Донецька, Луганська, та Савур-Могили. Про це під час прес-конференції в Києві заявив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

Сили АТО намагаються ізолювати Ізварине, Краснодон, Ковпаково, Шахтарськ, Красний Луч та інші населені пункти, розташовані вздовж річки Сіверський Донець. Саме звідти протягом останніх двох діб фіксувався рух окремих груп терористів до Луганська. Бойові дії в містах Луганськ і Донецьк для українських військових ускладнюються застосуванням терористами важкого озброєння. У Луганську найманці чеченської національності продовжують обстріли території міста із застосуванням установок «Град», встановлених у східних кварталах. Проте значна частина міста вже перейшла під контроль сил АТО.

Паралельно українські військові проводять рейдові дії за напрямом Іловайськ-Зугрес Донецької області. Протягом дня сили АТО вступали у вогневий контакт з терористами у районах Лужків, Сонцеве, Карпово-Надєждовка, Авдіївка, Сабівка та Шевченко.

Джерело: mediarnbo

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа