Референдум про укладання мирних домовленостей з Росією загрожує суверенітету України

SKU-logocol2-300x189

Світовий Конґрес Українців (СКУ) занепокоєний заявою Президента України Володимира Зеленського від 23 травня 2019 р. щодо можливості проведення так званого “інформаційного референдуму” про укладання мирних домовленостей з Росією.

По-перше, в Україні не існує правових підстав для проведення “інформаційних референдумів.” По-друге, проведення такого референдуму в умовах інформаційної війни, розв’язаної Росією проти України, загрожує суверенітету України.  І насамкінець, цілком очевидним є те, що українці прагнуть миру, і тому немає жодної потреби для проведення такого референдуму.

Заяву Президента Володимира Зеленського можна прочитати за наступним посиланням: https://www.president.gov.ua/news/mi-hochemo-pochuti-dumku-lyudej-shodo-mozhlivih-peregovoriv-55577.

СКУ вважає неприпустимим проведення референдуму про мирний переговорний процес з державою-агресором, яка  більше ніж п’ять років веде війну проти України, окупувавши Крим та частини Донецької і Луганської областей. Щодня мужні воїни України борються з ворогом та проливають кров, захищаючи незалежність і суверенітет України.

“Українці більше ніж будь-хто прагнуть миру. Повернення Україні окупованих територій Криму і Донбасу та виведення російських військ з української землі – лише за виконання таких основних умов можна говорити про можливість мирних домовленостей з Москвою,– заявив Президент Світового Конґресу Українців Павло Ґрод. – Звільнення всіх українських територій від російської окупації – це завдання української влади, дипломатів і військових у тісній співпраці з міжнародною спільнотою. Перекладати відповідальність за це на громадян України, особливо в умовах російської інформаційної війни, – неприпустимо.”

Сьогодні, коли народ України вже п’ять років продовжує протистояти російській агресії на Сході України та впроваджує в життя важливі реформи і свої європейські та євроатлантичні прагнення, першочерговим завданням Президента України є бути “гарантом державного суверенітету, територіальної цілісності України, додержання Конституції України” і всіляко сприяти “реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору” (Стаття 102 Конституції України).

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа