Рада прийняла лише 7% законопроектів уряду

vru3Комітет виборців України проаналізував показники законодавчої роботи уряду Дениса Шмигаля у перші дев’ять місяців роботи.

Всього, за період із 5 березня по 30 листопада, урядом було подано до Верховної Ради 166 проектів законів. Із них прийнято (стали діючими законами) – 12 проектів. Таким чином продуктивність роботи уряду за перші дев’ять місяців роботи склала лише 7%.

При цьому із 12 прийнятих урядових законів половина – це ратифікація угод, голосування за які часто є технічним питанням і має підтримку різних фракцій ВРУ.

Було прийнято урядові законопроекти про забезпечення харчування військовослужбовців, щодо виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії, щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби, щодо перейменування Фонду соціального захисту інвалідів.

Показники успішності законодавчої роботи уряду Д. Шмигаля є нижчиим, ніж в О. Гончарука. Урядом О. Гончарука за період із 29 серпня 2019 р. по 4 березня 2020 р. було подано 138 проектів законів, 31 із яких або 22% стали діючими законами.

Також показники уряду Д. Шмигаля нижчі, ніж в уряду В. Гройсмана у перші дев’ять місяців роботи. За період із 15 квітня по 15 грудня 2016 року урядом було зареєстровано 200 проектів законів, із яких було прийнято 60 проектів або 30%.

«7% прийнятих урядових законів – це провал законодавчої роботи Кабінету міністрів. Але це питання не лише до уряду, але й до монобільшості, депутати якої часто підміняють собою роботу уряду. Зокрема, це проявилося під час пандемії коронавірусу, коли замість підтримки урядових документів Рада зосередилася на прийнятті власних законодавчих ініціатив. Такі низькі показники підтримки урядових законів є системною проблемою, яка не сприяє нормальній роботі ані уряду, ані Верховної Ради», – зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа