Привітання Світового Конґресу Українців з нагоди 100-ліття проголошення Акту злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки

SKU-logocol2-300x189

Cвітовий Конґрес Українців (СКУ) вітає Президента, Голову Верховної Ради і Прем’єр-міністра України, депутатів Верховної Ради України та весь український народ зі знаменною історичною датою – 100-літтям проголошення Акту злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Проголошення 22 січня 2019 р. Акту злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки засвідчило об’єднання українських земель в єдину державу та стало міцним підґрунтям до розгортання визвольних змагань в дусі єдності та соборності аж до здобуття незалежності України 24 серпня 1991 р.

Тепер, коли вже п’ятий рік під російською окупацією перебувають українські території Криму і Донбасу, а на східних кордонах України продовжується збройна агресія, ми, як ніколи раніше, усвідомлюємо важливість єдності українських земель та духовно-релігійної і національної єдності українського народу.

СКУ запевняє, що його нинішнім пріоритетом продовжує бути всебічна підтримка України, а новообраний Провід СКУ готовий до конструктивної співпраці з владними структурами, політичними партіями та громадянським суспільством України, насамперед у питаннях відновлення територіальної цілісності і суверенітету України, втілення в життя європейських і євроатлантичних прагнень українського народу та розбудови України як успішної європейської держави. Нам також важливо створювати умови та й далі працювати над поверненням закордонних українців в Україну, а також зміцнювати співпрацю та єдність українського народу в Україні та в діаспорі.

“У час теперішніх серйозних викликів перед Україною Cвітовий Конґрес Українців закликає українську діаспору та народ України до єдності та активної співпраці у збереженні соборності Української держави, що є нашим найважливішим нинішнім завданням”, – заявив Президент СКУ Павло Ґрод.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа