Прикордонники посилили охорону одеського узбережжя

1 Катер берегової оборони «Одеса»Державна прикордонна служба України, починаючи з 30 квітня, силами авіації і патрульних кораблів здійснює посилений контроль українських кордонів акваторії Чорного моря, особливо в Одеській області. Таких заходів вжито для дотримання правопорядку в регіоні під час масових акцій на травневі свята і під час скорботного мітингу, присвяченого одеській трагедії 2 травня 2014 року.

Заходи здійснюються в єдиному оперативному форматі з іншими правоохоронними органами. Так, для прикриття підступів з моря на сьогодні задіяні 5 тактичних груп  кораблів та катерів морської охорони Державної прикордонної служби України. Також в повітрі перебувають літаки «Даймонд» для моніторингу ситуації в територіальному морі та на адміністративній межі з АР Криму. Цими днями мала прикордонна авіація здійснила польоти та обстежила акваторії Чорного і Азовського морів і лінію державного кордону. Загалом на південних рубежах патрулюють п’ять тактичних груп кораблів і катерів.

Прикордонна служба посилила також кордон з Молдовою на ділянці Придністров’я. Для цього, як повідомляє прес-служба відомства, додатково залучено 300 прикордонників з технікою. Водночас посилено охороняють і саму Одесу. Тут стежать за порядком більш як три тисячі бійців Нацгвардії та батальйону «Азов». Крім того, із зони проведення Антитерористичної операції до міста прибуло кілька спецпідрозділів «Альфи».

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа