Prozorro спростувує інформацію про рейдерське захоплення

prozorro-logo

Сьогодні в українських медіа з’явилась новина про розслідування Київською прокуратурою спроби рейдерської атаки на один із акредитованих майданчиків у системі публічних закупівель Prozorro. Зокрема, у публікаціях йдеться, що загрози роботі системи публічних закупівель Prozorro на теперішній час немає. Також деякі медіа поширили новину про те, що відбулася спроба рейдерської атаки на систему Prozorro.

У дійсності ніякої загрози безпеці електронної системи Prozorro немає і ніколи було, а сама система публічних закупівель разом із державним підприємством “Прозорро” на 100% належить державі. ДП “Прозорро” підпорядковується Кабміну.

Система Prozorro побудована за дворівневою системою: є центральна база даних та модуль аукціонів, які адмініструє ДП “Прозорро”. А є акредитовані приватні майданчики, які створюють користувацький інтерфейс та надають клієнтам підтримку. Власне, така розгалуженість системи якраз робить будь-які несанкціоновані втручання у електронну систему та базу даних неможливими.

Отже, ані корпоративних, ані технологічних атак на систему Prozorro не було.

Нагадаємо, що у червні 2020 року ДП “Прозорро” першим серед державних структур на постійній основі запустило Bug Bounty – програму пошуку вразливостей за допомогою білих хакерів. У вересні 2019 року система Prozorro вже проводила разову програму Bug bounty.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа