Провладного голову «Союзу Чорнобиль України» Ю. Андрєєва чорнобильці з НКН не пустили на засідання у Лубнах

Голову всеукраїнської організації «Союз Чорнобиль України» Юрія Андрєєва, який 2011 року після штурму парламенту підписав Меморандум про співпрацю із владою у п’ятницю у Лубнах не допустили засідання місцевої організації «Союз Чорнобиль Україна». Про це повідомляє Голова організації інвалідів Чорнобиля, лідер військово-громадянського руху «Ніхто, Крім Нас» у місті Полтава, Віктор Сердюк.

«Поставивши минулого року свій підпис під Меморандумом із владою, не порадившись із регіональними структурами, навіть не намагаючись відстояти нічого з чорнобильських пільг пан Андрєєв перестав бути нашим фактичним лідером. І ми це йому показали, не допустивши на засідання. Хоча й приносимо вибачення за всю ненормативну лексику, яку він почув не вході. Чому лідер всеукраїнської організації підписує такі документи, як Меморандум? На підставі чого його апарату після штурму та підписання Меморандуму виділяють цілком офіційно мільйон вісімсот гривень державного бюджету? Пан Андрєєв нам цього так і не пояснив. Тому у Лубнах, а раніше у Кременчуці ми провели конференції, на яких вирішували кадрові питання без нього, ми хочемо щоб нашими регіональними структурами керували не щури, які готові плазувати перед владою, а незалежні та самодостатні виразники інтересів чорнобильців.. Громадські чорнобильські структури не будуть провладними. У нас не буде в керівництві людей Азарова та Тигіпка, наші керівники будуть людьми громадянського суспільства та захищатимуть інтереси суспільства. І те, що ми здатні вирішувати кадрові питання без участі центрального керівництва, що співпрацює із владою, свідчення нашої громадянської зрілості», – зауважує Віктор Сердюк.

Віктор Виноградов, якого напередодні приїзду пана Андрєєва чорнобильці Лубен обрали своїм керівником сказав: «Причини приїзду Юрія Aндрeeвa пoлягaють у тoму, щo кoлишній кeрівник Лубeнськoгo міськoгo oсeрeдку ВГOІ «Сoюз Чoрнoбиль Укрaїни» Кoстюк В.М., якoгo 20 жoвтня чoрнoбильці Лубен виключили з членів організації за зраду інтересів чорнобильців, запросив його для відбілювання своєї репутації та встановлення «справедливості». Проте чорнобильці Лубен у чергове дали належну оцінку і відсіч не лише колишньому керівнику осередку, але й президенту Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Юрію Андрєєву, не допустивши їх до участі у зборах осередку».

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа