Проти Росії відкривають другий фронт – інформаційний

31 липня 2015 року в прес-центрі Української Інформаційної Служби відбулася установча конференція зі створення Антипутінського інформаційного фронту.

Учасники заходу, на який, окрім українських обєднань громадянського суспільства, прибули представники національних та емігрантських організацій Росії, Кубані, Грузії, Татарстану, Азербайджану, Молдови, Ічкерії, виступили за необхідність донесення інформації, що викриває брехню Кремля, до мешканців РФ та діаспор народів, що постраждали від путінського режиму.

DSCN0036

Для цього учасники конференції підготували (російською мовою) листа з пропозиціями до Президента України Петра Порошенка та Міністра інформаційної політики Юрія Стеця. Основною вимогою у зверненні значиться: створення теле та радіопрограм для народів, що населяють Росію, для російської діаспори Європи, для діаспор народів Кавказу, Центральної Азії, що переїхали до України та Євросоюзу.

Ці програми, за словами директора Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД Сергія Пархоменка, треба буде транслювати як всередині України, так і ретранслювати в Європу з перспективою ретрансляції в Росію.

«Якщо це не вдасться налагодити контакт з органами державної влади, каже директор ОПАДу, учасники конференції своїми силами будуть готувати матеріали для європейських та російських ЗМІ – англійською, російською, азербайджанською і т.д. мовами і будуть відсилати їх в медіа країн, де знаходиться цільова аудиторія – вихідці з так званого «пострадянського простору», що стали жертвами путінської пропаганди».

«На Заході відчутний вплив медіа, які лояльні до Путіна, особливо в країнах Балканського півострова, в Італії, Словаччині тощо. Населення цих країн, а також вихідці з країн колишнього СРСР, ведені в оману спотвореною інформацією з боку таких ЗМІ. «Завдяки» таким ЗМІ багато хто став упевненим, що в Україні йде громадянська війна між російськомовними громадянами і «бендеровцамі-фашистамі», а не війна між Україною і Росією», – зазначає директор Інституту журналістських досліджень країн ГУАМ Ельхан Нурієв.

«Нам треба відмовитися від термінології, яку нав’язує путінська пропаганда. Пропоную не вживати термін «рускій», словосполучення «рускіє войска» і т.д. Адже Путін тільки того і хоче, щоб в Україні окупаційні війська асоціювалися з росіянами (рускімі). Використання цього терміну підіграє кремлівській пропаганді: президент РФ розіграє свою улюблену карту – карту «русофобії в Україні», що ще більше налаштує населення Росії проти українців, а отже дозволить поповнити російські війська на Донбасі черговим гарматним м’ясом. «Рускіє» – такий самий поневолений народ, якого цинічно століттями вводили в оману, підсовуючи ідеї «Велікой Росії», а потім тисячами відправляли на смерть за інтереси московських царів чи генсеків», – наголошує координатор «Русского эмигрантского клуба», – Мирон Кравченко.

«Релігійні питання та питання міжетнічних відносин в нашій роботі не можна використовувати. Бо це також допоможе Путіну сіяти ненависть між народами. Це ми бачимо на прикладі Чечні. Та політика, що провадиться Кремлем в Чечні, схоже, спрямована на те, щоб у нас врешті-решт почали панувати релігійні фанатики, які потім почнуть сіяти хаос по всьому Кавказу», – зауважив представник чеченської громади в Україні Ахмед Аліхаджиєв.

Сергій Багряний, УІС

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа