Проти голови Нацбанку відкрили кримінальне провадження

Прокуратура міста Києві відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст.364 ККУ  (зловживання владою або службовим становищем) проти голови Національного банку України Валерії  Гонтаревої та службових осіб НБУ.

Процедура здійснена відповідно до  депутатського звернення членів МДО «Депутатський контроль». Зокрема у зверненні зазначається, що службові особи Нацбанку під керівництвом Гонтаревої упродовж 2014 року та на початку 2015 надали кредити рефінансування ПАТ «Всеукраїнський акціонерний банк» на суму 5,5 млрд. грн., «КБ «Надра банк» –  3, 3 млрд. грн., «Камбіо»  – на суму 12 млн. грн. та АТ «Імекс банк» при низькому рівні ліквідності зазначених фінансових установ.  Такі дії національного регулятора призвели до  масового відтоку депозитів з боку населення.

За словами народного депутата Максима Полякова, для підтримки ліквідності банків НБУ лише за минулий рік витратив 222 млрд. гривень«Сьогодні значна кількість банків віднесена до категорії неплатоспроможних і є всі підстави підозрювати, що Нацбанк, надаючи кредити рефінансування не вживав жодних заходів щодо контролю  за напрямами  їх використання. Тому державні  кошти  використовувалися не за призначенням»,-  зауважив він.

from smtp681.usndr.com (smtp681.usndr.com [95.211.150.238]) Fri, 17 Apr 2015 17:08:25 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа