Прокуратура назвала викрадачів Надії Савченко і висунула кримінальні звинувачення

Офіційно – від Прокуратури міста Києва:

Повідомлення для ЗМІ

30 жовтня 2014 року

Двом викрадачам Надії Савченко оголошено про підозру

Двом терористам з «Луганської народної республіки», Ігорю Плотницькому та Олександру Попову (громадянину Російської Федерації ), повідомлено про підозру. Їх підозрюють в захопленні в заручники та викраденні старшого лейтенанта збройних сил України Надії Савченко.

У ході досудового розслідування встановлено, що підозрюваний 50-річний Ігор Плотницький на початку травня 2014 року за підтримки екс-лідера терористичної організації «ЛНР» Валерія Болотова створив та очолив незаконне збройне формування «Зоря». Згодом терориста оголосили «міністром оборони ЛНР».

17 червня Плотницький разом зі своїм поплічником-росіянином Поповим та іншими бойовиками здійснив озброєний напад на військовослужбовців 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар» Збройних сил України.

У ході протистояння терористам вдалося захопити в полон військовослужбову Надію Савченко. Її злочинці вивезли до Луганська та тримали у будівлі обласного військового комісаріату.

Декілька днів терористи допитували полонену. Втім, як вже відомо з відео, викладеного в мережі YouTube, всі їх спроби виявилися марними. Надія продемонструвала дивовижну мужність та незламність.

Пізно ввечері 23 червня, з озброєним супроводженням, у вантажному автомобілі «Газель» Надію Савченко було вивезено з України.

Ігоря Плотницького та Олександра Попова обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) та ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування.

Прес-служба прокуратури міста Києва

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа